Kıymetli hemşehrilerim,

Hayatın her alanında sorunları çözülmüş, yaşadığı şehirden memnun bir Osmangazi oluşturmak için insana odaklı yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

Sosyal belediyecilikte birçok ilki hayata geçirerek daha çok hemşehrilerimize ulaşıyor, sorunlarımızı birlikte çözüyoruz. Bu sorunların başında ise en büyük sosyal sorun olarak işsizlik karşımıza çıkıyor. Bizler, şehrimizde yaşayan herkesin üretime katılması, kendi ekonomilerini oluşturabilmesi için iş olanakları, istihdam kaynakları oluşturduk.

Bu çalışmamızın yanı sıra meslek edinme kurslarımız OSMEK aracılığı ile düzenlediğimiz ücretsiz kurslarla ara eleman ihtiyacına cevap vermeye, meslek edindirmeye ve kendi kazancını isteyen herkesi iş hayatına katmaya çalıştık.

Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda şimdi de yeni bir uygulamayı başlatıyoruz. Belediyemiz bünyesinde işverenle iş arayanları buluşturacak olan Osmangazi Kariyer ve İstihdam Merkezi’ni (OKİM) hizmete açıyoruz.

OKİM sayesinde iş arayan hemşehrilerimiz kendine uygun iş ilanlarını inceleyebilecek, eleman arayan işverenlerimiz ise burada özgeçmiş oluşturan, iş talebi olan herkese ulaşabilecek.

İşverenle çalışanı buluşturan OKİM, inşallah daha fazla kişiye ulaşarak, Osmangazi’deki işsizlik sorununu ortaya kaldıracak önemli bir platform olacak. Sadece iş arayan ve işverenin giriş yaptığı sıradan bir kariyer sitesi olmayan OKİM, aynı zamanda sizleri kariyeriniz konusunda da yönlendirecek bir platform olacak. Doğru iş- doğru işveren- doğru işçi, verimli ve mutlu istihdamın kapılarını açan, üretimi destekleyen en önemli kuraldır. OKİM bu döngüyü sağlayan en önemli anahtarınız olacak.

Biz ‘Bütün sorunları çözülmüş bir Osmangazi’ için niyet ettik. Bu çözümün en önemli basamağı da iş sorununu çözmek. İnşallah işverenlerimizin desteği, sizlerin ilgisi ile Osmangazi’de işsizliği minimuma indirerek üreten, çalışan ve doğru istihdamı ile de örnek bir şehir olarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz.

Ekonomik kaygılardan uzak, huzurlu bir hayat dileği ile sizleri sevgi ile selamlıyorum.

Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Belediye Başkanı
Osmangazi Belediyesi, OKİM aracılığı ile vatandaşlarımıza iş imkanı sunmayı amaçlamaktadır